× Questions about B100/200/400/800 ISDN BRI Cards

B100P disconnect on

9 years 3 months ago #5635 by debianuser
Hi,

i have following Problem: when i call my mobile-phone and after some ring i press the "endcall-button" asterisk fall down.
Meaning if i am in the asterisk CLI i get a lot of following message:
[May 20 13:30:53] ERROR[2953]: astobj2.c:115 INTERNAL_OBJ: bad magic number 0x0 for 0x843e730
i only came out if i press CTRL+Z
the file " /var/log/asterisk/messages" became a lot of following Message:
[May 20 13:31:12] ERROR[2953] astobj2.c: bad magic number 0x0 for 0x843e730
the system can only come back with a asterisk restart (e.g. "/etc/init.d/asterisk restart") or a reboot.
With a asterisk restart sometimes it is not possible to have again a asterisk CLI.

My system:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz
με 500 GB and 4 GB memory
with
Linux debian - KERNEL 2.6.26-2-686
and Asterisk 1.6.0.27
for ISDN connection:
openVOX B100P with mISDN 1.9

thanx for any help!!
9 years 3 months ago #5638 by Joe.Yung
Hello,
It seems that this is the issue of asterisk version, and it's similar with this link:
https://issues.asterisk.org/bug_view_advanced_page.php?bug_id=17321

Some one has told that it' s fixed in version of asterisk-1.6.2.7. Please have a try.

9 years 2 months ago #5675 by debianuser
i make a completely new installation from begin (debian netinstall) etc.
after the installation of mISDN i realized that the bash command lspci gave out a error message.
I solve my primary problem and it seems that my system don't disconnect anymore when the other party is busy.
But i wonder why the lspci command give out a error message ...something like Cannot open file... etc. and I'm curious to find out if there is a solution for this.
9 years 2 months ago #5682 by Joe.Yung
Hello,
Could you please give out your detail error messages? Did you attempt to plug the card into another PCI slot to verify whether it still showing the same errors?

8 years 8 months ago #6435 by b52

Original posted by Joe.Yung at 2010-5-25 10:12


Hello,
Could you please give out your detail error messages? Did you attempt to plug the card into another PCI slot to verify whether it still showing the same errors?


netvoice-test:/usr/src/ # lspci
lspci: Cannot open /sys/bus/pci/devices/0000:03:00.0/resource: No such file or directory

This is the error with B100P and Debian Lenny Netinstall. Only with B100P i have this error, all other ISDN cards working perfect.
The only solution I've found on the Internet is this, but I have not tried :(


http://blog.crox.net/archives/57-Patch-for-mISDN-1_1_9_2-and-kernel-2.6.30-mISDN-1.1-no-bus_id-patch.html

i] Last edited by b52 at 2010-12-4 04:13 [/i
Time to create page: 0.030 seconds
Powered by Kunena Forum