keywords:pbx ip pbx voip gateway gsm gateway

× Questions about B100/200/400/800 ISDN BRI Cards

How to install a card B100P on Elastix 2.0.3 ?

8 years 7 months ago #6665 by paguira
B100P cards they are compatible with Elastix 2.0.3?
I tested the procedure below but without success

http://wiki.openvox.cn/index.php/OpenVox_B100P_User_Manual_for_dahdi
8 years 7 months ago #6667 by Denins.Den
If you want to use B100P with dahdi, you should patch dahdi and asterisk, then recompile them like this:
http://wiki.openvox.cn/index.php/OpenVox_B100P_User_Manual_for_dahdi
8 years 6 months ago #6777 by vmiro
Doesn't Elastix recognize B100P...I'm using B400P with dahdi and Elastix 2 with no problem...
8 years 6 months ago #6782 by Joe.Yung
Hi,
Problem has been solved.

The method is:

Elastix-2.0.3 is using zaphfc as its driver, for the outbound calls, it works perfectly and no need to modify any files. With regard to the incoming calls, there is a bug of Elastix-2.x. But it's solved. You need to edit some files.
1 >edit the parameter signaling like this:
signaling = bri_cpe_ptmp
2 > give 777 permission to file dialparties,agi in directory /var/lib/asterisk/agi-bin. Save and exit.


Hope this can help you.

8 years 6 months ago #6784 by vmiro

Original posted by Joe.Yung at 2011-3-21 03:21


...With regard to the incoming calls, there is a bug of Elastix-2.x. But it's solved. You need to edit some files.
1 >edit the parameter signaling like this:
signaling = bri_cpe_ptmp ...


It's not a bug, it is an ISDN mode that you need to configure according to settings by your telco...it can be PTP or PTMP ;)
8 years 6 months ago #6787 by kosagraf

Original posted by vmiro at 2011-3-19 05:32


Doesn't Elastix recognize B100P...I'm using B400P with dahdi and Elastix 2 with no problem...

Can you please help us. we are using Elastix 2.0.3 and have a B400P. So far we had no luck in configuring can you please help if you did something else than just installing?
We made a fresh installation and in hardware we get red alarms from the card "Span # 1: B4/0/1 "B4XXP (PCI) Card 0 Span 1" AMI/CCS RED". We also tried to install the mISDN driver but we had no luck.... it show "Found no card. Please be sure to load card drivers."
When we do listpci it looks ok but so far the card is not working.
In need of assistance... Please Help!!!!!!
Time to create page: 0.024 seconds
Powered by Kunena Forum