× Questions about B100/200/400/800 ISDN BRI Cards

Problem with OpenVox B100P: Not receiving calls

7 years 8 months ago #7351 by dombs
Hello,

I am trying to configure a small IP PBX to make tests usingIP phones/softphones.
I installed the Elastix 2. 0.3 distribution on a server andI bought an OpenVox B100P to connect my server to a Siemens PABX using a BRI.
Things are going well except that I am not able to receive acall from the Siemens PABX.
With my colleagues of telephony service, we checked the lineand we used a tool, everything seems to work fine. I also checked using a Ciscorouter (the log is in the tar file attached), the router received the call.
I gather information as requested on your web site.

I am using:
1) Linux distribution (/etc/redhat-release): CentOS release5.5 (Final) (from Elastix Distribution)
2) Kernel version (uname -r): 2.6.18-194.3.1.el5
3) Asterisk version (asterisk -V): Asterisk 1.6.2.20
4) Hardware used: OpenVox B100P
5) Dahdi version (rpm -qa | grep dahdi):kernel-module-dahdi-2.3.0.1-3_2.6.18_194.3.1.el5, dahdi-devel-2.3.0.1-3,dahdi-2.3.0.1-3
6 ) Dahdci system configuration file (/etc/dahdi/system.conf)is in the tar fille attached to my post.
7 ) Dahdci Asterisk configuration file(/etc/asterisk/dahdi-channels.conf) is also in the tar file.
8) Output of dmesg command (dmesg.txt) is also the tar file.
9) Output of /proc/interrupts (interrupts.txt) is also inthe tar file.

I hope somebody can help me.
Thanks in advance,
Best regards,

dombs
Attachments:
7 years 8 months ago #7362 by Joe.Yung
Hi,
Have you already set up inbound and outbound trunk/route for calls?
Is there any info that showing on the console, like busy, congestion, etc?
Meanwhile, you have to make sure the result of `pri show spans` is UP.

7 years 8 months ago #7363 by dombs
Hello,

As I was able to call out, I am sure that the trunk and the outgoing route were good.
I also have a default incoming route to my SIP softphone.
When I call out I am able to see some output in the Asterisk console. But I didn't see anything when receiving a call.
That was with Elastix.

In the meanwhile, I installed Trixbox, and I configure the TrixBox to use the mISDN channel driver.
After a few minutes, I succeed to call out and to receive external calls. Now, I am sure that the hardware, the PBX are well configured.

Now I am back with Elastix agin.
I made a fresh install again. After that, I made the card working with the following commands.
service asterisk stop
service dahdi stop
modprobe dahdi
modprobe zaphfc
dahdi_genconf
dahdi_cfg -vvvvvvvv

I changed the /etc/dahdi/system.conf to the following:
# Span 1: ZTHFC1 "HFC-S PCI A ISDN card 0 [TE] " (MASTER)
span=1,1,0,ccs,ami
bchan=1-2
hardhdlc=3
echocanceller=mg2,1-2
loadzone = be
defaultzone = be

I also changed /etc/asterisk/dahdi-channels.conf to the following:
; Span 1: ZTHFC1 "HFC-S PCI A ISDN card 0 [TE] " (MASTER)
group=0,11
context=from-pstn
overlapdial=yes
switchtype = euroisdn
signalling = bri_cpe
channel => 1-2
context = default
group = 63

The output of pri show spans looks good:
voip-tst*CLI> pri show spans
PRI span 1/0: Provisioned, Up, Active

I have a default incoming route (any DID/Any CID) with my SIP softphone as destination.

But nothing happened. I did not see anything in the Asterisk console (even enabling debug with the following command: voip-tst*CLI> core set debug channel all). With Trixbox, I saw mISDN channel log like the calling number, the called number, etc... But with dahdi and Elastix, I don’t see anything!

I don't understand my mistake.

Thanks for your help,

dombs
7 years 8 months ago #7364 by dombs
Hi,

I also enable the debug on the isdn span with the following command:

pri set debug on span 1

When I call out, I see debug information, but when receiving a call nothing appears.

Regards,

dombs
7 years 8 months ago #7365 by tim.june
Hi,
Can you provide SSH, I need more information to reason out what the problem is.
My email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
My MSN: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., add me please.

i] Last edited by tim.june at 2011-9-19 19:52 [/i

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Skype: tim.jjune
7 years 8 months ago #7366 by dombs
Hello,

The problem is solved.
After changing the signaling in /etc/asterisk/dahdi-channels.conf to bri_cpe_ptmp.
It looks working fine.

Thanks for you help,

dombs
Time to create page: 0.037 seconds
Powered by Kunena Forum