keywords:pbx ip pbx voip gateway gsm gateway

× Questions about VS-GW2120/GW1600/GW1202 and WGW1002G GSM Series VoIP Gateway

Recovery adfter Firmware upgrade

1 year 10 months ago #11609 by hexus
Hi.
I have an VS-GGU-E2M0400 with 2 cards (8 GSM total)
It was with 2.3.2 firmware onboard and after check i find out that already 2.3.8 released
Via web interface i tied Online Update. But after reboot status shows that only MASTER card updated, slave still 2.3.2. So i've downloaded firmware from downloads.openvox.cn/pub/firmwares/GSM%2...ay/wg400-current.bin (link taken from datail window of Online update). And try to update slave card manually via uploading firmware file. After reboot my slave card have status DISCONECTED.
So can i rollback to factory firmware ??? Reset button seems do nothing.
1 year 10 months ago #11611 by heizi.lv
Hi,

Sorry for the trouble. Please make sure if the SYS led of slave board flashes or not.

If the SYS led is off, i think the file system of slave board is broken. We need an USB-TTL cable to bring it up. Please prepare an USB-TTL cable and follow the manual to flash system firmware:
www.openvox.cn/pub/misc/tools/Flash%20Vo...0USB-TTL%20cable.pdf

If you need any help, you can add my skype for contact. My skype: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
1 year 10 months ago - 1 year 10 months ago #11612 by hexus
SYS led is off
It can blink for 1-2 seconds when i hold reset button and powering on, but after release remain off

Where can i get such cable, or maybe flash devise via tftp without cable ? like any other router using openwrt image ??
1 year 10 months ago - 1 year 10 months ago #11613 by hexus
.
1 year 10 months ago - 1 year 10 months ago #11616 by hexus
And another question

1.I found version of *.IMG firmware, other images are *.BIN. Can i use Bin images for flashing my device ?
2. In attached instruction
Notice:
Check “rootmtdblock=/dev/mtdblockX” filed, if it shows “mtdblock6”, then execute “update
second” to flash firmware; if “mtdblock4”, then execute “update first”.

BUT my print says something like
rootmtdblock=/dev/ubiblk0_0
What command should i use for update ?

Thanks .
1 year 10 months ago #11617 by heizi.lv
Hi,

Sorry for the trouble.

1) You can only flash .img firmware.
2) Here are the commands you need if rootmtdblock=/dev/ubiblk0_0 :
setenv ipaddr XXXXX
setenv serverip XXXXX
setenv fsfile wg400-current.img
setenv rootmtdblock /dev/mtdblock4
run updatefirst

mtdparts
nand erase offset size
nand erase 0x00100000 0x00080000
nand erase 0x00180000 0x00080000
reset
Time to create page: 0.031 seconds
Powered by Kunena Forum